⚒️ Чекан и избор

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚒️

Значење емоџи

Сликовен чекан 🔨 со пикап во положба на вкрстени рачки. Се прикажува како два чекани со дрвени рачки поставени со метални врвови нагоре. Изгледа како буквата „Х“. Овој смајли се користи во контекст на градежни работи, дискутирајќи за работни алатки.

Ова е симбол на напорна рачна работа што може да се најде на логоата на различни индустриски компании. Се поврзува со работните професии : рудари, градежни работници, металурзи и други.

Apple Име

  • ⚒️ Hammer and Pick

⚒️ Емоџи кодови

Codepoints

U+2692 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%92%EF%B8%8F
Punycode xn--q7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 92 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u2692\uFE0F
C, C++, Python \u2692\uFE0F
CSS \2692 \FE0F
PHP, Ruby \u{2692}\u{FE0F}
Perl \x{2692}\x{FE0F}
HTML hex ⚒️
HTML dec ⚒️