⚔️ Вкрстени мечеви

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ⚔️

Значење емоџи

Мечевите вкрстени со сечилата во форма на буквата „Х“, која прикажува дуел на витези или воини. Прикажан како две сечила 🗡️ со сечила со две острици.

Ова емоџи може да претставува битка, витешки турнир, борба, борба со меч или кој било друг дуел во кореспонденција со пријател. Емоџито е поврзано со конкуренција, војна, конфронтација.

Apple Име

  • ⚔️ Crossed Swords

⚔️ Емоџи кодови

Codepoints

U+2694 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%9A%94%EF%B8%8F
Punycode xn--s7h
Bytes (UTF-8) E2 9A 94 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u2694\uFE0F
C, C++, Python \u2694\uFE0F
CSS \2694 \FE0F
PHP, Ruby \u{2694}\u{FE0F}
Perl \x{2694}\x{FE0F}
HTML hex ⚔️
HTML dec ⚔️

Тагови: вкрстени, мечеви, Оружје

Категорија: Предмети