🥷 Нинџа

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🥷

Значење емоџи

Јапонскиот 🇯🇵 воин 🪖 наречен Нинџа. Ликот изгледа како беспомошна личност во темно одело, кое речиси целосно го покрива целото тело и лице. На ликот се гледаат само очите и веѓите. Зад неговиот грб е остар меч - катана.

Овие ликови може да се најдат во филмовите кога се работи за јапонската мафија. Смешковецот може фигуративно да го искористите за да изразите „ лизгав тип “ или да му покажете на партнерот за разговор дека не треба да ве вознемируваат во моментов.

Apple Име

  • 🥷 Ninja

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🥷 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F977

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A5%B7
Punycode xn--qs9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A5 B7
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD77
C, C++, Python \U0001f977
CSS \01F977
PHP, Ruby \u{1F977}
Perl \x{1F977}
HTML hex 🥷
HTML dec 🥷

Тагови: борец, скриени, нинџа, скришум

Категорија: Луѓе и тело

Подгрупа: Лична улога