🥜 Кикиритки

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🥜

Значење емоџи

Овошјето од кикирики прикажано на лушпата има светло-кафеава нијанса. Тие се јадливо овошје кое многу луѓе го нарекуваат кикирики. Во реалноста, кикириките припаѓаат на семејството на мешунките.

Тоа е многу популарна храна и се користи за правење тестенини. Кикириките исто така се јадат сурови и печени. Емоџи се користи во контекст на дискусија за храна и омилени добра.

Исто така познато како

  • 🥜 Nuts

Apple Име

  • 🥜 Peanuts

🥜 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F95C

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A5%9C
Punycode xn--yr9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A5 9C
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD5C
C, C++, Python \U0001f95c
CSS \01F95C
PHP, Ruby \u{1F95C}
Perl \x{1F95C}
HTML hex 🥜
HTML dec 🥜

Тагови: храна, орев, кикирики, кикирики, зеленчук

Категорија: Храна и пијалок

Подгрупа: Храна зеленчук