💩 Куп Пу

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 💩

Значење емоџи

Смешно лице во форма на кафеав измет со очи 👀 и радосно отворена уста. Прилично гадно насмеано лице кое се користи за време на конфликти и пцовки. Можете исто така да испратите пука за да го нагласите задоволителниот квалитет. На пример, кога станува збор за квалитетот на фотографијата: „Слика - 💩“. Веднаш сè е јасно. Често ова емоџи се користи во хумористични пријателски честитки.

Исто така познато како

  • 💩 Dog Dirt
  • 💩 Smiling Poop

Apple Име

  • 💩 Pile of Poop

💩 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F4A9

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Github, Slack
  • Github, Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%92%A9
Punycode xn--ls8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 92 A9
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDCA9
C, C++, Python \U0001f4a9
CSS \01F4A9
PHP, Ruby \u{1F4A9}
Perl \x{1F4A9}
HTML hex 💩
HTML dec 💩

Тагови: измет, лице, чудовиште, куп пув, пу, измет

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Направете костими