🥲 Насмеано лице со солза

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🥲

Значење емоџи

Лице со насмевка, мали очи и солза. Емоџито се користи за да се пренесе барање, и покрај тешкотиите и пречките. Овој емотикон не пренесува радост или тага. Нејзината суштина е да ги покаже предизвиците или болката што треба да се надминат. Ова лице има за цел да ја открие мистеријата на вистинската состојба на работите.

Apple Име

  • 🥲 Smiling Face with Tear

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🥲 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F972

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A5%B2
Punycode xn--ls9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A5 B2
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD72
C, C++, Python \U0001f972
CSS \01F972
PHP, Ruby \u{1F972}
Perl \x{1F972}
HTML hex 🥲
HTML dec 🥲