👡 Женска сандала

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 👡

Значење емоџи

Женските сандали се летен чевел. За разлика од палецот 👠, тие имаат отворен палец и пета. Насликана е на потпетица со средна висина, која има голема површина, што значи дека чевлите се удобни за користење.

Вакви чевли носат жените кога надвор е доволно топло за да одат во отворени сандали. Смешкото лице може да се најде во контекст на разговори за чевли, шопинг, нов плакар, мода и стил.

Исто така познато како

  • 👡 Sandals

Apple Име

  • 👡 Heeled Sandal

Unicode Име

  • 👡 Womans Sandal

👡 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F461

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%91%A1
Punycode xn--jq8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 91 A1
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC61
C, C++, Python \U0001f461
CSS \01F461
PHP, Ruby \u{1F461}
Perl \x{1F461}
HTML hex 👡
HTML dec 👡

Тагови: облека, сандала, чевелот, жена, женска сандала

Категорија: Предмети

Подгрупа: Облека