👭 Жени се држат за раце

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 👭

Значење емоџи

Ова е смајли слика на две девојки или жени 👩 кои стојат заедно и се држат за рака 🧑🤝🧑. Тие се веројатно многу блиски пријатели. Овој емотикон исто така прикажува истополови парови во љубовна врска.

Емоџито се користи во контекст на блиски односи, грижа, поддршка и љубов. Не мора да ги претставува лезбејките, емоџито може да значи пријатели, сестри.

Исто така познато како

  • 👭 Lesbian Couple

Apple Име

  • 👭 Two Women Holding Hands

Unicode Име

  • 👭 Two Women Holding Hands

👭 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F46D

Кратки кодови

  • Slack, Emojipedia
  • Github, Slack

За програмери

URL escape code %F0%9F%91%AD
Punycode xn--vq8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 91 AD
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC6D
C, C++, Python \U0001f46d
CSS \01F46D
PHP, Ruby \u{1F46D}
Perl \x{1F46D}
HTML hex 👭
HTML dec 👭