🥱 Лице што зева

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🥱

Значење емоџи

Смешното лице кое зева со жолто лице, со затворени две треперливи очи, спуштени веѓи и отворена уста што ја покрива десната рака 🤚.

Ова лице јасно покажува дека сакате да спиете, или разговорот е толку неинтересен и досаден што ве привлекува да спиете. Дали треба да се прикаже zevok во вашата кореспонденција? Тогаш ова емоџи ќе ви помогне!

Apple Име

  • 🥱 Yawning Face

🥱 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F971

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A5%B1
Punycode xn--ks9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A5 B1
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD71
C, C++, Python \U0001f971
CSS \01F971
PHP, Ruby \u{1F971}
Perl \x{1F971}
HTML hex 🥱
HTML dec 🥱

Тагови: досадно, уморен, зеваат, зевање лице

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Загрижено лице