🥑 Авокадо

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🥑

Значење емоџи

Ова е овошје во облик на круша. Прикажана е преполовена со коска внатре. Нејзината кора има темно зелена боја, а месото има нежна зелена нијанса.

Авокадото е многу хранливо овошје. Има специфичен вкус поради кој некои луѓе го сакаат, а други воопшто не го поднесуваат. Многу е здрав и затоа може да се најде во разговорите за добра исхрана.

Apple Име

  • 🥑 Avocado

🥑 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F951

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A5%91
Punycode xn--nr9h
Bytes (UTF-8) F0 9F A5 91
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDD51
C, C++, Python \U0001f951
CSS \01F951
PHP, Ruby \u{1F951}
Perl \x{1F951}
HTML hex 🥑
HTML dec 🥑

Тагови: авокадо, храна, овошје

Категорија: Храна и пијалок

Подгрупа: Храна зеленчук