🍼 Бебешко шише

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🍼

Значење емоџи

Слика од шише за бебиња со брадавица и формула за хранење (млеко) внатре. Предметот е поставен строго вертикално или под агол на хоризонталната рамнина.

Емоџите се користат во контекст на разговори за малите бебиња 👶 хранење, дискутирање за природно мајчино млеко или различна формула за хранење. Смешковецот може да се користи и во конкретно значење кога возрасен се однесува како новороденче.

Исто така познато како

  • 🍼 Bottle Feeding

Apple Име

  • 🍼 Baby Bottle

🍼 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F37C

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%8D%BC
Punycode xn--zj8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 8D BC
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDF7C
C, C++, Python \U0001f37c
CSS \01F37C
PHP, Ruby \u{1F37C}
Perl \x{1F37C}
HTML hex 🍼
HTML dec 🍼

Тагови: бебе, шише, пијат, млеко

Категорија: Храна и пијалок

Подгрупа: Пијте