🏸 Бадминтон

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🏸

Значење емоџи

Спортски емотикони што прикажуваат рекет и шлепер. Вака емоџи системот ја претставува играта на бадминтон. Вреди да се напомене дека рекетот е доста сличен на оној што се користи во тенисот 🎾. Сепак, не треба да ги мешате овие емотикони.

Кога треба да разговарате за плановите со пријателите за да се сретнете за игра на бадминтон, користете ја оваа верзија на емотиконот. Како по правило, емотиконите може да се најдат во разговори за спорт, тренинзи, натпревари.

Apple Име

  • 🏸 Badminton Racquet and Shuttlecock

Unicode Име

  • 🏸 Badminton Racquet and Shuttlecock

🏸 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F3F8

Кратки кодови

  • Github, Emojipedia
  • Slack

За програмери

URL escape code %F0%9F%8F%B8
Punycode xn--jn8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 8F B8
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDFF8
C, C++, Python \U0001f3f8
CSS \01F3F8
PHP, Ruby \u{1F3F8}
Perl \x{1F3F8}
HTML hex 🏸
HTML dec 🏸

Тагови: бадминтон, птиченце, игра, рекет, шатлкул

Категорија: Активности

Подгрупа: Спорт