🏓 Пинг Понг

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🏓

Значење емоџи

Рекет со топка за играње пин-понг или пинг-понг. Тоа е многу возбудлив и динамичен спорт кој е популарен низ целиот свет. Пинг-понг се прикажува како мал црвен рекет со бела топка.

Ова е насмеано лице за да им кажете на луѓето како ви оди во пинг-понг. Во перверзно значење, емоџито има грубо значење: тројка. Тоа е груб израз каде што топката е претставена како девојка, а двата рекети како мажи 👬.

Исто така познато како

  • 🏓 Ping Pong
  • 🏓 Table Tennis

Apple Име

  • 🏓 Table Tennis Paddle and Ball

Unicode Име

  • 🏓 Table Tennis Paddle and Ball

🏓 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F3D3

Кратки кодови

  • Github, Emojipedia
  • Slack

За програмери

URL escape code %F0%9F%8F%93
Punycode xn--hm8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 8F 93
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDFD3
C, C++, Python \U0001f3d3
CSS \01F3D3
PHP, Ruby \u{1F3D3}
Perl \x{1F3D3}
HTML hex 🏓
HTML dec 🏓

Тагови: топка, лилјак, игра, лопатка, пинг Понг, пинг Понг

Категорија: Активности

Подгрупа: Спорт