🌵 Кактус

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🌵

Значење емоџи

Емоџито претставува бујно зелен кактус со трње. Најголемото централно стебло има две помали стебла закачени од двете страни. На некои платформи, кактусот е прикажан како цвета или ја гледаме само неговата силуета.

Кактусот е поврзан со пустина 🏜️, Тексас, Африка, жешкото сонце. Исто така, кактусот може да означи „боцкава“ личност која не сака комуникација.

Исто така познато како

  • 🌵 Desert

Apple Име

  • 🌵 Cactus

🌵 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F335

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%8C%B5
Punycode xn--yh8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 8C B5
JavaScript, JSON, Java \uD83C\uDF35
C, C++, Python \U0001f335
CSS \01F335
PHP, Ruby \u{1F335}
Perl \x{1F335}
HTML hex 🌵
HTML dec 🌵

Тагови: кактус, растение

Категорија: Животни и природа

Подгрупа: Засади друго