☘️ Шамрок

Копирајте го и залепете го ова емоџи: ☘️

Значење емоџи

Емоџито се нарекува трифолија или детелина. Тоа е зелено растение со три идентични листови на врвот на опашката.

Ова емоџи е симбол за среќа и е поврзан со Ирска и Денот на Свети Патрик, со гноми и злато 🪙. Има само позитивна вредност.

Исто така познато како

  • ☘️ Clover
  • ☘️ Trefoil

Apple Име

  • ☘️ Shamrock

☘️ Емоџи кодови

Codepoints

U+2618 U+FE0F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%98%98%EF%B8%8F
Punycode xn--83h
Bytes (UTF-8) E2 98 98 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \u2618\uFE0F
C, C++, Python \u2618\uFE0F
CSS \2618 \FE0F
PHP, Ruby \u{2618}\u{FE0F}
Perl \x{2618}\x{FE0F}
HTML hex ☘️
HTML dec ☘️

Тагови: растение, хамрок

Категорија: Животни и природа