💟 Декорација на срцето

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 💟

Значење емоџи

Декоративен елемент во форма на икона за срце во форма на лепенка. Може да се сфати како налепница или слика. Црвеното срце е прикажано на розов правоаголник со закосени рабови.

Срцето во розова рамка имитира честитка за Денот на вљубените, која се користи како љубовен симбол. Може да ја означи и идејата дека љубовта ќе го спаси светот и ќе ги залечи раните. Се користи поретко од стандардното црвено срце ❤️.

Apple Име

  • 💟 Heart Decoration

💟 Емоџи кодови

Codepoints

U+1F49F

Кратки кодови

  • Github, Slack, Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%92%9F
Punycode xn--bs8h
Bytes (UTF-8) F0 9F 92 9F
JavaScript, JSON, Java \uD83D\uDC9F
C, C++, Python \U0001f49f
CSS \01F49F
PHP, Ruby \u{1F49F}
Perl \x{1F49F}
HTML hex 💟
HTML dec 💟

Тагови: срцето, декорација на срцето

Категорија: Смешковци и емоции

Подгрупа: Емоција