Топол пијалок

Копирајте го и залепете го ова емоџи:

Значење емоџи

Чаша на чинија во која се истура кафеава течност. Судејќи според сликата на пареа, тоа е топол чај или кафе. Приборот е прикажан во бела боја, најверојатно порцелан или керамика.

Смешното лице се користи во разговори за омилените топли пијалоци, за разговори за кафулиња и кафулиња. Може да се испрати и како понуда за чај или покана за чај.

Исто така познато како

  • Coffee
  • Espresso
  • Hot Chocolate
  • Tea

Apple Име

  • Hot Beverage

Емоџи кодови

Codepoints

U+2615

Кратки кодови

  • Github, Slack
  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %E2%98%95
Punycode xn--53h
Bytes (UTF-8) E2 98 95
JavaScript, JSON, Java \u2615
C, C++, Python \u2615
CSS \2615
PHP, Ruby \u{2615}
Perl \x{2615}
HTML hex ☕
HTML dec ☕

Тагови: пијалок, кафе, пијат, жешко, здружување, чај

Категорија: Храна и пијалок

Подгрупа: Пијте