🧑🏿‍✈️ Пилот: Темен тон на кожа

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🧑🏿‍✈️

Значење емоџи

Двојни емотикони што ја комбинираат сликата на возрасен 🧑 и авион ✈️ користејќи ја најтемната нијанса на кожа. Се однесува на лице со темна кожа чиј живот е поврзан со авиони, понекогаш и хеликоптери.

Родово неутралното смајли е прикажано со насмевка на лицето. Може да има фигуративно значење и да означува желба да се посегне по врвот.

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🧑🏿‍✈️ Емоџи кодови

Codepoints

U+1F9D1 U+1F3FF U+200D U+2708 U+FE0F

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A7%91%F0%9F%8F%BF%E2%80%8D%E2%9C%88%EF%B8%8F
Punycode xn--3bi7648mywd
Bytes (UTF-8) F0 9F A7 91 F0 9F 8F BF E2 80 8D E2 9C 88 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDDD1\uD83C\uDFFF\u200D\u2708\uFE0F
C, C++, Python \U0001f9d1\U0001f3ff\u200D\u2708\uFE0F
CSS \01F9D1 \01F3FF \200D \2708 \FE0F
PHP, Ruby \u{1F9D1}\u{1F3FF}\u{200D}\u{2708}\u{FE0F}
Perl \x{1F9D1}\x{1F3FF}\x{200D}\x{2708}\x{FE0F}
HTML hex 🧑🏿‍✈️
HTML dec 🧑🏿‍✈️