🧑🏽‍✈️ Пилот: Среден тон на кожа

Копирајте го и залепете го ова емоџи: 🧑🏽‍✈️

Значење емоџи

Насмеаното лице прикажува личност со среден тон на кожа. На сите платформи изгледа како возрасна личност 🧑🏽 од неодреден пол, млад или средовечен, во авијатичарска униформа.

Дали сте пилот или учите да управувате со авион/хеликоптер? Слободно користете го ова емоџи за да ги известите сите ваши пријатели што правите.

Како изгледа ова емоџи на различни платформи?

🧑🏽‍✈️ Емоџи кодови

Codepoints

U+1F9D1 U+1F3FD U+200D U+2708 U+FE0F

Кратки кодови

  • Emojipedia

За програмери

URL escape code %F0%9F%A7%91%F0%9F%8F%BD%E2%80%8D%E2%9C%88%EF%B8%8F
Punycode xn--3bi3648m4wd
Bytes (UTF-8) F0 9F A7 91 F0 9F 8F BD E2 80 8D E2 9C 88 EF B8 8F
JavaScript, JSON, Java \uD83E\uDDD1\uD83C\uDFFD\u200D\u2708\uFE0F
C, C++, Python \U0001f9d1\U0001f3fd\u200D\u2708\uFE0F
CSS \01F9D1 \01F3FD \200D \2708 \FE0F
PHP, Ruby \u{1F9D1}\u{1F3FD}\u{200D}\u{2708}\u{FE0F}
Perl \x{1F9D1}\x{1F3FD}\x{200D}\x{2708}\x{FE0F}
HTML hex 🧑🏽‍✈️
HTML dec 🧑🏽‍✈️